PRC_72333380_9d252.jpg

Prințesa Haya Al Hussein, soția șeicului din Dubai, Mohammed bin Rashid al-Maktoum, a fugit din Emiratele Arabe Unite împreună cu cei doi copii ai săi și cu o sumă mare de bani, notează presa internațională.

Prinţesa, în vârstă de 45 de ani, a fugit la Londra cu 31 de milioane de lire sterline pentru a pune capăt mariajul ei cu șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, scrie Mediafax.

Femeia a fost ajutată să fugă de un diplomat german. Alte publicații notează că prințesa ar fi fugit chiar în Germania, acolo unde ea ar fi cerut azil şi ar fi depus deja actele pentru divorț. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De asemenea, incidentul ar fi provocat o criză diplomatică între Germania şi Emiratele Arabe, unde Mohammed bin Rashid al-Maktoum este vicepreşedinte şi prim-ministru, precum şi conducătorul oraşului Dubai. 

Prinţesa Haya, care este sora Regelui Iordaniei și sora vitregă a actualului rege al Abdullah al II-lea, a fugit în secret cu fiul ei, Zayed în vârstă de 7 ani şi fiica sa, Al Jalila, în vârstă de 11 ani. 

Anul trecut, Prinţesa Latifa, fiica Şeicului, a fugit şi ea din Dubai şi a explicat motivele printr-o filmare pe Youtube, în care acuza familia regală de tortură.

Cazul prințesei Latifa a atras, inclusiv, atenția organizației pentru apărarea drepturilor omului, Human Rights Watch, care a cerut explicații autorităților din Dubai cu privire la soarta prințesei. 

seic_16081.jpg

princess-haya_aa92d.jpg

sursa digi24.ro, Mediafax

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg