Submarin de 3 milioane de dolari, scufundat din cauza unei trape uitată deschisă

646x404_9e0a8.jpg

646x404_9e0a8.jpg

Un submarin modern nu este o maşinările simplă. O pierdere a propulsiei, inundaţii neaşteptate sau probleme la reactoare sau arme pot condamna echipajul la moarte, scrie National Interest. 

Armata indiană a avut de învăţat o lecţie, aceasta reuşind să scoată din funcţiune primul său submarin dotat cu rachete nucleare, în valoare de 2,9 miliarde de dolari, INS Arihant, într-o manieră de cascadorii râsului.

The Hindu a scris că Arihant a fost scos din funcţiune pentru că a suferit „daune majore“ în urmă cu doi ani, din cauza a ceea ce o sursă din Marină a caracterizat drept „o eroare umană“ : apa a inundat compartimentul de propulsie al submarinului, după ce un membru al echipajului a uitat să securizeze una dintre trapele exterioare ale vasului.  

„Apa a năvălit înăuntru, pentru că trapa de pe partea din spate a fost lăsată deschisă din greşeală în timp ce Arihant era în port“ la începutul lui 2017, la scurt timp după lansarea submarinului.

De atunci, submarinul  a trecut printr-un îndelungat „proces de reparaţii şi curăţenie“, potrivit ziarului The Hindu. „În afara altor lucrări de reparaţii, multe ţevi au trebuit tăiate şi înlocuite“. 

Citeste mai mult: adev.ro/psepvt

sursa foto: adevarul.ro

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596