fbpx

646x404_c7755.jpg

Soţii Daniel şi Ligia Tomescu au ajuns în Italia în urmă cu 20 de ani şi s-au stabilit la Bari. Cei doi nu deţin un apartament şi locuiesc într-o baracă, la marginea cartierului Japigia. 

Acest lucru nu-i împiedică, însă, să viseze departe. Astfel, cei doi au decis să intre în viaţa politică a oraşului aflat în partea sudică a Italiei, iar până acum nu au întâmpinat niciun fel de piedici. Primul pas l-au făcut atunci când s-au încris pe lista „Bari Bene Comune”, o alianţă a partidelor de stânga, care susţine candidatura la Primăria oraşului Bari a lui Antonio Decaro, anunţă Il Manifesto.

Ligia a făcut gimnaziul chiar la Bari, iar în prezent are propriul atelier de croitorie. În schimb, soţul ei face curăţenie la o cooperativă aflată în apropiere. Cei doi spun că au plecat din România, unde Daniel, care era colaborator la mai multe publicaţii, a primit ameninţări pentru că făcea satiră politică.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De teamă şi pentru că erau discriminaţi, cei doi au ales să părăsească România şi s-au stabilit în Italia.

Citeste mai mult: adev.ro/prnbps

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg