fbpx

155954_348b3.jpg

Noua lege anti-avort, deosebit de restrictivă, adoptată în statul Alabama, a stârnit un val de proteste în Statele Unite. De la oameni de rând până la membri ai Congresului şi vedete ale muzicii şi filmului, nenumărate voci îşi exprimă indignarea şi chiar oroarea. Legea, care mai trebuie aprobată de guvernatorul statului, prevede interzicerea avortului chiar şi în cazurile de viol sau incest.

Proiectul de lege adoptat în Alabama interzice, practic, avortul, cu excepţia cazurilor în care sănătatea mamei este pusă în pericol. Iar medicii care nu se supun vor putea fi condamnaţi chiar şi la 99 de ani de închisoare. Cele mai puternice reacţii au venit din partidul democrat, mai ales de la femei.

Chiar şi republicanii, care, în principiu, se opun avortului, consideră că legea merge mult prea departe.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Alabama nu este, însă, singurul stat care a lansat o ofensivă împotriva dreptului la întreruperile de sarcină. Legislativul din Missouri a votat pentru interzicerea avorturilor după primele opt săptămâni. Iar în Georgia, termenul este de numai şase săptămâni, când multe femei nici nu-şi dau, încă, seama că sunt însărcinate.

citește mai multe pe observator.tv

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg