fbpx

646x404_3_caac2.jpg

O adolescentă de 16 ani din Malaysia s-a sinucis, după ce a făcut un sondaj pe contul său de Instagram, întrebându-i pe urmăritorii săi dacă ar trebui să moară sau nu, 69 la sută dintre respondenţi votând ca fata să se sinucidă, scrie The Guardian. 

Poliţia din statul Sarawak, din estul Malaysiei, a spus că fata, căreia nu i-a fost făcut public numele, a postat sondajul pe reţeaua de socializare cu mesajul: „Foarte important. Ajutaţi-mă să aleg viaţa sau moartea“. După ce majoritatea dintre cei care au răspuns au votat pentru „moarte“, adolescenta s-a sinucis. 

Moartea sa a determinat un avocat să susţină că cei care au votat pentru ca ea să moară se fac vinovaţi de instigare la sinucidere. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ministrul Tineretului şi Sportului din Malaysia, Syed Saddiw Syed Abdul Rahman, a declarat că tragedia subliniază nevoia unor discuţii la nivel naţional legate de sănătatea mintală a tinerilor. „Sunt sincer îngrijorat în legătură cu starea sănătăţii mintale a tineretului din ţară. Este o problemă naţională pe care trebuie să o luăm în serios“. 

În luna februarie, Instagram a anunţat că va bloca imaginile care prezintă persoane ce-şi fac rău singure sau se automutilează. Decizia a fost luată în urma morţii adolescentei britanice Molly Russell, ai cărei părinţi cred că fata a văzut imagini cu sinucideri şi automutilări pe reţeaua de socializare, înainte ca ea să se sinucidă în 2017, la vârsta de 14 ani. 

sursa: adevarul.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook