10 zile libere sunt „prea multe”. Cum s-au întors japonezii la muncă

0
000_1g016r_0876b.jpg

000_1g016r_0876b.jpg

Cu ocazia schimbării erei, în Japonia a fost “Săptămâna de aur”, adică zece zile libere. S-au încheiat marți. Încă de la început, mulți au considerat că sunt prea multe zile, dar nu au avut încotro, s-au conformat, mare parte dintre ei.

Așadar în prima zi de muncă Reiwa (noua eră), Naoto Tokunaga, în vârstă de 24 de ani, a apărut la biroul din Tokyo cu 30 de minute mai devreme decât de obicei pentru că era nerăbdător să ajungă acolo, potrivit The Japan Times.

„Din cauza muncii, am putut să îmi iau doar jumătate de vacanță liber”, a spus el. Chiar în timpul unei călătorii pe insula Amami Oshima cu iubita sa, el s-a gândit numai la muncă. Acum că vacanța s-a încheiat, „voi munci mult”.

Unii părinți nu s-au prea putut odihni în cele 10 zile libere.

O femeie de 37 de ani din Tokyo a spus că soțul a fost plecat într-o călătorie de afaceri în cea de-a doua parte a vacanței, așa că a trebuit să se ocupe singură de cei doi copii, unul în școala primară și celălalt de doi ani. Pentru că au fost închise creșele, ea a spus că a fost nevoită să scoată copiii în parc în fiecare zi. 

„10 zile consecutive e prea mult. Sunt ușurată că s-au terminat”, a afirmat ea.

Citește continuarea pe hotnews.ro

sursa foto: enca.com

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău