fbpx

Tinerii-de-la-Rotaract-Cetate-Timisoara-au-donat-peste-o-tona-de-alimente-in-prag-de-Craciun-4_815b1.jpg

Abordarea problemei risipei de alimente devine tot mai importantă, pe măsură ce încercăm să ne facem lumea mai sustenabilă. Uniunea Europeană s-a angajat să reducă risipa de alimente cu 50% până în anul 2030.

În Republica Cehă, guvernul a acţionat deja, introducând o lege nouă, care declară război irosirii hranei. E o iniţiativă primită cu bucurie de oameni ca Stanislav Sadilek. Dar vocile critice spun că se întrece o limită.

O dată pe săptămână, Stanislav Sadilek îşi deschide garajul pentru cei nevoiaşi. Împarte alimente, mai ales pensionarilor şi mamelor singure. Azi, are pizza care a ajuns aproape de data de expirare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Supermarketurile nu mai au voie să arunce aceste produse. Sunt obligate prin lege să le dea organizaţiilor de caritate. Magazinele cu preţuri reduse sunt acum obligate prin lege să-i dea marfa care e foarte aproape de data de expirare. 

Aproximativ zece tone de produse alimentare sunt distribuite zilnic unui număr de 22 000 de persoane nevoiaşe. Aproape nimic nu se aruncă. Produsele care nu sunt ridicate direct sunt trimise la adăposturi pentru oamenii străzii şi la cantinele sociale.

Citește continuarea pe Digi24.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg