fbpx

NTgwJmhhc2g9MGFiMWE1YWRmZjNhZTAxNGFlODI3NmMxNGMyMWI1OGI.thumb_2c5e2.jpg

NASA a anunțat că peste 10 ani un asteroid gigant va trece foarte aproape pe  lângă Pământ, mai exact la 30 000 de kilometri.

Acesta a primit numele de Apophis, după zeul egiptean al morții, dar și după personajul cu același nume, un Gua'uld, din serialul SF Stargate SG1. 

NASA susține însă, citată de CNN, că nu este nevoie să ne panicăm. Apophis va rata să atingă Pământul, distanța de 30 000 de kilometri fiind una sigură. Totuși, asteroidull va fi foarte aproape de planetă, va fi vizibil cu ochiul liber și pentru oamenii de știință va fi o ”incredibilă oportunitate”, a declarat Marina Brozović, specialist al NASA, într-un comunicat. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Vom observa asteroidul atât cu telescopul optic cât și cu radarul. Vom putea să vedem suprafața lui la detaliu”, a explicat specialistul NASA, 

Marina Brozović said, precizând că, atunci când va trece peste oceanul Atlantic, roca spațială va putea fi văzută și fără telescop. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg