VIDEO-Bărbat operat pe inimă, direct pe trotuar

0
dr-chris-smith_bd382.jpg

dr-chris-smith_bd382.jpg

Un bărbat din Marea Britanie trăieşte, graţie paramedicilor care l-au operat pe inimă, chiar pe un troturar. Când ambulanţa a ajuns la locul în care tânărul fusese înjunghiat, acesta făcuse deja infarct, şi risca să moară pe drumul către spital.

Potrivit medicilor, el avea 1% şanse de supravieţuire. Şansa lui a fost că din echipajul ambulanţei aeriene făcea parte şi un consultant pentru cazuri de urgenţă, care a supervizat intervenţia pe cord. 

Nu este prima oară când este realizată o operaţie pe inimă în afara unui spital, dar este o premieră o intervenţie de asemenea complexitate, în plină stradă. Înregistrarea acestei intervenţii ieşite din comun este folosită acum ca material didactic pentru personalul medical de pe ambulanţe.

Chris Smith – paramedic: Este aproape morbid, foarte dur, dar trebuie făcut fără ezitare. Trebuie să faci o incizie de mari dimensiuni pe piept, să tai prin musculatură, să deschizi zona cavitatea toracică, ca să poţi ajunge la inimă şi la plămâni. Trebuie să identifici de unde vine hemoragia, să încerci să o opreşti prin orice metodă posibilă, să elimini cheagul format în jurul inimii. Dacă faci toate acestea, inima poate începe să bată din nou.

sursa: digi24.ro

sursa foto: theindependent.co.uk

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău