fbpx

dr-chris-smith_bd382.jpg

Un bărbat din Marea Britanie trăieşte, graţie paramedicilor care l-au operat pe inimă, chiar pe un troturar. Când ambulanţa a ajuns la locul în care tânărul fusese înjunghiat, acesta făcuse deja infarct, şi risca să moară pe drumul către spital.

Potrivit medicilor, el avea 1% şanse de supravieţuire. Şansa lui a fost că din echipajul ambulanţei aeriene făcea parte şi un consultant pentru cazuri de urgenţă, care a supervizat intervenţia pe cord. 

Nu este prima oară când este realizată o operaţie pe inimă în afara unui spital, dar este o premieră o intervenţie de asemenea complexitate, în plină stradă. Înregistrarea acestei intervenţii ieşite din comun este folosită acum ca material didactic pentru personalul medical de pe ambulanţe.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Chris Smith – paramedic: Este aproape morbid, foarte dur, dar trebuie făcut fără ezitare. Trebuie să faci o incizie de mari dimensiuni pe piept, să tai prin musculatură, să deschizi zona cavitatea toracică, ca să poţi ajunge la inimă şi la plămâni. Trebuie să identifici de unde vine hemoragia, să încerci să o opreşti prin orice metodă posibilă, să elimini cheagul format în jurul inimii. Dacă faci toate acestea, inima poate începe să bată din nou.

sursa: digi24.ro

sursa foto: theindependent.co.uk

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg