fbpx

image-2019-04-13-23086335-0-sultanul_fea1b.jpg

Timp de decenii, Hassanal Bolkiah a fost cunoscut drept zeul exceselor. Cel care a fost cel mai bogat om din lume timp de mulți ani, sultanul Bruneiului, a știut cum să cheltuie vastele bogății generate de enormele rezerve de petrol ale micuței națiuni din sud-estul Asiei pe care o controlează cu o mână de fier, scrie CNN, citat de Hotnews.ro.

Dar, acum, sultanul de 72 de ani a ajuns în atenția lumii întregi pentru un motiv extrem de diferit, el devenind ținta criticilor din toată lumea pentru introducerea Codului Penal bazat pe Sharia, ce prevede condamnarea la moarte prin lapidare pentru adulter sau homosexualitate și tăierea mâinilor pentru furt. 

Criticii spun că trecerea spre cea mai draconică formă a Sharia este un indiciu că monarhul ce se apropie de capătul vieții vrea să lase o moștenire religioasă prin care să compenseze pentru controversata viață a familiei sale. ”Sultanul înaintează în vârstă, iar familia lui nu a avut chiar cea mai curată reputație”, spune Matthew Woolfe, fondatorul organizației pentru drepturile omului The Brunei Project.

”Bineînțeles, sunt mulți oameni care vorbesc despre ipocrizia legislației pe care sultanul și guvernul său o impun acum în condițiile în care familia sa, în trecut, ar fi încălcat chiar aceste legi prin comportamentul lor scandalos”, spune Woolfe. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește continuarea pe Hotnews.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Ciprian Pap
Mai multe despre autor și articolele sale

sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg