fbpx

image-2019-04-13-23086335-0-sultanul_fea1b.jpg

Timp de decenii, Hassanal Bolkiah a fost cunoscut drept zeul exceselor. Cel care a fost cel mai bogat om din lume timp de mulți ani, sultanul Bruneiului, a știut cum să cheltuie vastele bogății generate de enormele rezerve de petrol ale micuței națiuni din sud-estul Asiei pe care o controlează cu o mână de fier, scrie CNN, citat de Hotnews.ro.

Dar, acum, sultanul de 72 de ani a ajuns în atenția lumii întregi pentru un motiv extrem de diferit, el devenind ținta criticilor din toată lumea pentru introducerea Codului Penal bazat pe Sharia, ce prevede condamnarea la moarte prin lapidare pentru adulter sau homosexualitate și tăierea mâinilor pentru furt. 

Criticii spun că trecerea spre cea mai draconică formă a Sharia este un indiciu că monarhul ce se apropie de capătul vieții vrea să lase o moștenire religioasă prin care să compenseze pentru controversata viață a familiei sale. ”Sultanul înaintează în vârstă, iar familia lui nu a avut chiar cea mai curată reputație”, spune Matthew Woolfe, fondatorul organizației pentru drepturile omului The Brunei Project.

”Bineînțeles, sunt mulți oameni care vorbesc despre ipocrizia legislației pe care sultanul și guvernul său o impun acum în condițiile în care familia sa, în trecut, ar fi încălcat chiar aceste legi prin comportamentul lor scandalos”, spune Woolfe. 

Citește continuarea pe Hotnews.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg