fbpx

aD0xY2Y5OGRjMWY2YmQ0OWZiYjYzNDBmZTk3NTJmNDg3Mg.thumb_0fa73.jpg

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a părut să trimită un mesaj în timp ce era arestat în fața Ambadsadei Ecuadorului din Londra, acolo unde și-a petrecut în azil ultimii șapte ani, relatează The Washington Post.

Încătușat, Julian Assange ținea într-o mână cartea „Gore Vidal. History of the National Security State”, în care temele principale abordate sunt legate de corupția și abuzurile de putere din sistemul politic american, dar și despre cum lipsa accesului la informații transparente este principalul motiv pentru care oamenii nu au o voce mai puternică. 

Jurnalistul Tristan Kirk a scris, pe Twitter, că Julian Assange nu s-a dezlipit de carte nici în timp ce aștepta să ajungă în fața instanței.

Cartea, apărută în 2014, la doi ani după moartea scriitorului american Gore Vidal, nu a fost un bestseller și nu a făcut vâlvă pe piață. Conținutul ei constă, în mare parte, în transcrieri ale unor conversații dintre Gore Vidal și Paul Jay, șeful ONG-ului Real News Network, despre industria militară.

Washington Post notează că fondatorul WikiLeaks pare să arate cartea spre camerele de filmare în mod intenționat. Întrebat ce părere are despre acest lucru, Paul Jay a răspuns că nu l-a cunoscut niciodată personal pe Julian Assange.

„Nu aveam idee că a citit cartea. Cea mai apropiată legătură cu el a fost că unul dintre avocații lui se afla în board-ul ONG-ului Real News Network. Presupun că știa că urmează să fie arestat și a decis că vrea să ia cartea cu el. Mai multe nu știu”.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg