image-2019-02-26-22998790-41-bohnert-audierile-din_a8eed.jpg

”Un cetățean european” a inițiat, pe site-ul Change.org, o petiție prin care îi cere contracandidatului Laurei Kovesi la funcția de procuror-șef european, Jean-Francois Bohnert, să renunțe în favoarea fostei șefe a DNA, potrivit Hotnews.ro.

”Faptul de a vă retrage candidatura și, astfel, de a o susține pe doamna Kövesi ar reprezenta un gest clar de solidaritate cu corpul profesional și un semnal puternic că, în UE, instituția procurorului, atât de des supusă unor presiuni inimaginabile, știe cum să se apere”; spune inițiatorul petiției.

Acestă scrisoare adresată candidatului francez vine în condicțiile în care, după mai multe runde de discuții, negocierile dintre Consiliul European, care îl susține pe Bohnert, și Parlamentul European care o sprijină pe Kovesi, au ajuns într-un blocaj.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Am urmărit cu multă atenție audierea dumneavoastră din Parlamentul European și m-ați convins. Sunteți fără îndoială competent pentru postul de șef al Parchetului European, iar numirea dumneavoastră ar fi o victorie binemeritată, precum și o încununare a carierei.

Această numire ar fi de asemenea o sursă de mândrie pentru poporul francez cu privire la prestigioasa sa funcție publică. Din păcate, aceeași numire ar însemna totodată o victorie pentru anumiți politicieni și grupuri de interese - iar aceasta din motive contrare adevăratelor interese și nevoi ale cetățenilor europeni.”, se arată în scrisoarea transmisă candidatului Franței.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg