Cum vor intra românii în Marea Britanie după Brexit. Acte necesare

uk-pasapotrt.jpg

uk-pasapotrt.jpg

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a precizat că cetăţenii români pot circula şi după Brexit pe baza cărţii de identitate spre sau dinspre Regatul Unit.

„Sunt foarte mulţi care ne întreabă dacă mai pot merge acasă de Paşte fără paşaport, doar cu buletinul. Da, pot merge. La Secţia Consulară primim zilnic 300-350 de cereri de paşapoarte, ceea ce creează o presiune foarte mare pe zona serviciilor consulare pe care le putem presta. Sunt alţii care spun: ‘nu mai plecaţi acasă de Paşte pentru că nu vă veţi mai putea întoarce’. Toate aceste lucruri se diseminează în comunitate, creează probleme atât Ambasadei, cât şi Consulatului. Oamenii trebuie să înţeleagă că resursele noastre sunt limitate. Vă cer răbdare şi înţelegere cu noi, după cum vă pot promite că vom face tot ceea ce este necesar, inclusiv să mutăm Secţia Consulară de la Londra într-un sediu nou, astfel încât să răspundem cât mai repede şi operativ nevoilor românilor”, a afirmat ambasadorul Dan Mihalache, citat într-un comunicat al Ambasadei.

Într-o intervenţie în cadrul unei sesiuni de informare cu privire la drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie după Brexit, desfăşurată la Consiliul Local Harrow – Londra, diplomatul a făcut apel la românii din Marea Britanie să fie pregătiţi pentru Brexit, dar „să trateze cu calm şi înţelegere” situaţia şi i-a asigurat că Ambasada României şi autorităţile britanice vor urmări cu atenţie ca drepturile lor să fie apărate.

Citește continuarea pe incont.stirileprotv.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău