fbpx

62030755.jpg

Momente de groază pe o autostradă din Italia, în apropiere de Milano. Șoferul unui autobuz care transporta 51 de copii a încercat să-i ia ostatici pe elevi și însoțitorii lor.

I-a amenințat cu moartea și chiar a dat foc vehiculului când a carabinierii l-au oprit pe șosea. Vedeți imagini cu elevii salvați în galeria foto a acestui articol!

Poliția i-a ajutat pe copii să scape prin geamurile sparte ale autobuzului și, până la urmă, nimeni nu a fost rănit grav.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit carabinierilor, şoferul, de origine senegaleză a vrut să protesteze printr-un gest extrem faţă de moartea a mii de migranţi în Mediterana.

Potrivit unui martor,şoferul a vrut să strângă toate telefoanele şi le-a cerut însoţitorilor să-i lege pe copii cu cabluri electrice. În acelaşi timp, ameninţa că varsă motorină pe jos şi va incendia autobuzul. Un elev a reuşit, totuşi, să-şi ascundă mobilul şi şi-a sunat, pe furiş, părinţii, care au alertat imediat autorităţile.

Carabinierii au intervenit în forţă, au spart geamurile din spate, l-au imobilizat pe agresor şi i-au evacuat pe pasageri. Şoferul a apucat să dea foc, aşa cum amenința, dar toţi copii şi însoţitorii adulţi au fost scoşi afară înainte ca flăcările să cuprindă autobuzul.

Câţiva pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar niciunul nu se afla în stare gravă - au mai ales zagrieturi şi contuzii uşoare, din timpul evacuării.

Potrivit agenţiei ANSA, şoferul - identificat drept Ousseynou Sy - este investigat pentru suspiciune de răpire, intenţia de a comite crime în masă, incendiere, dar şi pentru că a opus rezistenţă la arestare.

Luca de Marchis, comandant de carabinieri: ”Șoferul a spus că voia să săvârșească acest act extrem pentru toți migranții care au murit pe mare, în Mediterana. Asta a răspuns după ce carabinierii l-au scos din vehicul și l-au întrebat pentru ce a făcut asta. A fost prima propoziție pe care a rostit-o.”

VIDEO

sursa: Știrile Pro TV

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg