fbpx

abdul.jpeg

Abdul Aziz, un bărbat musulman în vârstă de 48 de ani, este eroul din Christchurch, după ce l-a înfruntat pe atacatorul care a ucis 49 de oameni în atacul asupra a două moschei.

Când Brenton Harrison Tarrant, atacatorul australian în vârstă de 28 de ani, înainta spre moschee, Abdul Azis nu s-a ascuns, relatează Associated Press.

Abdul a luat un aparat pentru plata cu cardul bancar, şi a ieşit din clădire urlând la atacator. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aziz a declarat că, în timp ce a ieşit urlând din moschee, spera să-i distragă atenţia atacatorului care, la un moment dat, s-a întors fugind spre maşina cu care venise, pentru a lua o altă armă, moment în care Aziz a aruncat aparatul pentru plata cu cardul înspre el.

Atacatorul s-a întors şi a deschis focul. Aziz a început să fugă, făcând slalom printre maşinile parcate pe o alee, lucru care l-a împiedicat pe Brenton Tarrant să aibă o ţintă clară. A găsit pe jos o armă abandonată de atacator, a îndreptat-o spre el, a apăsat pe trăgaci, dar nu mai avea gloanţe. 

Atacatorul urla că-i va ucide pe toţi, dar a demarat, iar Aziz l-a urmărit pe stradă până la un semafor, când Tarrant a luat o curbă şi s-a îndepărtat în viteză.

Imagini publicate online arată că forţele de ordine au reuşit să-l forţeze pe atacator să iasă cu maşina de pe carosabil şi l-au scos din autovehicul în cele din urmă. 

sursa: apnew.com

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg