fbpx

noua zeelanda.JPG
Un atac armat de proporţii a lăsat în urmă zeci de morți în două moschei din oraşul Christchurch, în Noua Zeelandă. Deocamdată nu există informaţii oficiale despre numărul victimelor, însă site-urile neo-zeelandeze de ştiri vorbesc despre 27 de persoane decedate.

Patru suspecti, trei bărbaţi şi o femeie, au fost arestaţi deja de autorităţi. Desfăşurarea incidentului, despre care premierul Noii Zeelande spune că marchează una dintre cele mai negre zile din istoria ţării, este încă destul de neclară, potrivit știrileprotv.ro.

Martorii, aflaţi în zona unei moschei din centrul oraşului, au alertat autorităţile după ce au văzut mai mulţi răniţi în faţa clădirii. Un martor a declarat că l-a văzut chiar pe unul dintre atacatori, care a vizat iniţial sala de rugăciune a bărbaţilor, după care a mers către cea a femeilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Poliţia spune că atacatorii intenţionau să folosească şi explozibili plasaţi în maşini, însă aceste dispozitive au fost dezamorsate de autorităţi.
Atacurile s-au produs în două locuri din Christchurch, o moschee pe Deans Avenue şi o altă moschee pe Linwood Avenue.

În această zi de rugăciune pentru musulmani, poliţia le-a cerut credincioşilor să evite moscheile “peste tot în Noua Zeelandă”, a insistat Bush.

Sursa: știrileprotv.ro

noua zeelanda.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg