fbpx

ursi polari.jpg

O localitate din regiunea arctică a Rusiei a declarat stare de urgență, în urma unei invazii a urșilor polari. Animalele au devenit agresive și pătrund în instituții și gospodării.

Peste 50 de urși polari se plimbă în voie prin arhipelag Novaya Zemlya, unde trăiesc aproximativ 3.000 de cetățeni.

Începând cu luna decembrie a anului trecut, animalele vizitează constant localitatea Belushya Guba, cea mai mare din regiune, iar viața oamenilor a devenit un chin. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit Daily Mail, localnicii se tem să mai iasă din case. "Părinții sunt îngrijorați să-și lase copiii să meargă la școli sau grădinițe", a declarat un oficial din administrația locală. 

În localitate sunt constant între șase și zece exemplare, iar cetățenii sunt fugăriți atunci când se aventurează pe străzi. De altfel, urșii au pătruns înclusiv într-o garnizoană militară.

În ciuda asaltului, rezidenții au fost atenționați că vor fi aduși în fața justiției dacă împușcă urșii, deoarece aceștia sunt considerați pe cale de dispariție. 

Potrivit sursei citate, animalele, afectate de fenomenul încălzirii globale, sunt nevoite să petreacă mai mult timp pe uscat, în habitatul uman, pentru a găsi mâncare.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg