fbpx

ochi sange thailanda.jpg

Capitala Thailandei este acoperită de câteva săptămâni de o ceață toxică, cauzată de poluarea atmosferică din această metropolă. Autoritățile au dispus închiderea școlilor și au desfășurat o operațiune cu zeci de drone, spun cei de la Agerpres.

Tot mai multe persoane au postat pe rețelele de socializare imagini terifiante și acuză că, din cauza aerului toxic, au început să lăcrimeze cu sânge, să le sângereze nasul sau să tușească sânge, iar măștile nu fac mare lucru pentru a-i proteja de atmosfera extrem de poluată.

Un bărbat a postat pe Facebook mai multe imagini alături de un mesaj în care explică: „M-am trezit dimineața epuizat, cu o tuse, și am ajuns la spital cu o infecție respiratorie acută, cu bronhospasm, și lipsa de oxigen în sânge”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

S-au încercat mai multe soluționări ale problemei, însă toate au fost în zadar. Joi, zeci de drone au fost desfăşurate pentru a dispersa o soluţie lichidă care trebuia să cureţe aerul de particule fine numite PM2,5 (cu diametrul inferior sau egal cu 2,5 micrometri), considerate cele mai dăunătoare pentru sănătate deoarece pătrund cel mai adânc în plămâni. 

Pe lângă închiderea până vineri a sute de şcoli, a fost interzisă circulaţia maşinilor diesel şi aprinderea focurilor în oraş, măsuri a căror încălcare se pedepseşte cu trei luni de închisoare şi amenzi.

Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu spune că o soluție imediată ar fi închiderea fabricilor cele mai poluante însă, pe termen mai lung, ''uzinele trebuie să adopte o tehnologie mai curată, iar incinerarea deşeurilor sub cerul liber trebuie stopată''.

Potrivit unui viceguvernator al Bangkok, Taweesak Lertprapan, smogul toxic care acoperă în prezent capitala Thailandei este cauzat în principal de trafic şi de lucrările de construcţie, în contextul în care, pe străzile acesteia, circulă în prezent circa 10 milioane de vehicule.

sursa: digi24, agerpres

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg