fbpx

2019_01_14_2_marquardt-sponsorizeaza-liceenii-sibieni_75999.jpg

Mai muți liceenii din Sibiu au obținut calificarea în turneul final al concursul internațional de robotică Zero Robotics din SUA. Adolescenții au avut parte de cele mai frumoase cadouri de sărbători, primind sume substanțiale din partea comunității sibiene pentru a putea participa la finala concursului organizat de Massachusetts Institute of Technology în parteneriat cu NASA și ESA (European Space Agency).

În luna decembrie Marquardt a decis să sprijine echipa Quaternion, formată din liceeni de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr. A doua cerere a venit la începutul acestui an de la echipa Valak, de la Liceul Octavian Goga. Pentru a putea participa la turneul final, fiecare echipă are nevoie de 20-22.000 euro așa că liceenii au făcut cereri de sponsorizare la care au răspuns cu sume importante autoritățile locale, companii și diverși donatori privați.

„Zero Robotics High School Tournament” este o competiție internațională de programare robotică, în care roboții sunt reprezentați de mini-sateliți SPHERES (Synchronized Position Hold Engage and Reorient Experimental Satellites). După fazele eliminatorii parcurse deja, echipele de liceeni își vor putea folosi softul creat pentru acționarea sateliților robotizați, care evoluează în imponderabilitate, în interiorul Stației Spațiale Internaționale. Programele liceenilor controlează viteza roboților, rotația și direcția lor de deplasare. În funcție de tema probei, elevii trebuie să își programeze sateliții pentru atingerea unor puncte fixe, navigarea în jurul obstacolelor, ridicarea unor obiecte, etc.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

sursa: tribuna.ro

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg