politia-irlanda.jpg

Mai mulți români au fost ținta unui atac xenofob brutal, care a avut loc duminică, în Newtownabbey, Irlanda de Nord, autoritățile deschizând o anchetă în acest caz.

Potrivit Belfast Daily, duminică seară, mai mulți bărbați au intrat cu forța în casa unor români din zona Hollybank Drive, Monkstown, Newtownabbey și i-au atacat cu bâtele de baseball.

Cei cinci români au bătuți și au suferit mai multe răni, iar unul dintre ei - aflat în stare gravă - a fost dus la spital.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Poliția apreciază că acest caz este unul de ură rasială și a anunțat că va lua măsuri corespunzătoare. Nu a fosr precizat încă un motiv clar pentru acest atac, nici dacă vreunul dintre români îi provocase în vreun fel pe atacatori.

O vecină a declarat pentru BBC NEWS că incidentul a fost unul extrem de brutal, comparându-l cu Troubles, conflictul nord-irlandez început la sfârșitul anilor `60 și încheiat după 3 decenii, cu aproximativ 3.500 de morți.

”Când am intrat în casă, geamurile erau sparte și era sânge peste tot. La etaj, mai mulţi copii erau într-o cameră înspăimântaţi”, a declarat femeia pentru BBC NEWS.

Femeia a mai spus că un tânăr era întins pe jos, cu răni grave la cap. ”A fost bătut cu bâtele de baseball şi părea că unul dintre picioare e rupt, iar un umăr era dislocat. Avea o rană, ori era tăiat, ori împuşcat. Sângera foarte tare, plângea şi era în stare de şoc. Erau scene de groază, nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a mai spus femeia.

Poliţia a deschis o anchetă şi investighează incidentul drept o infracţiune motivată de ură. 

surse știrileprotv, BBC News și Belfast Daily

politia-irlanda.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.