fbpx

primar-roman-in-spania_21539300.JPG

Aurel Truță, în vârstă de 42 de ani, originar din județul Alba, este primarul unei localități din Spania. El nu primește un salariu pentru munca sa, fiindcă legile în Spania sunt diferite de ale noastre, însă se dedică trup și suflet pentru a-și duce la bun sfârșit proiectele. 

Aurel Truță le-a povestit celor de la ziarulunirea.ro cum a devenit primar în localitatea Paramo de Boedo, din regiunea Palencia, o localitate cu numai 100 de oameni.

Omul s-a mutat în Spania în 1999, iar acum trăiește în acel sătuc cu familia și cele două fetițe. Ei sunt singurii străini din localitatea Paramo de Boedo. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Oamenii m-au ales nu pentru campania pe care am dus-o, pentru că practic nici n-am avut campanie, dar am vorbit cu oamenii din localitate. M-am înscris în cursă în ultima zi de depunere a candidaturii. Am avut și contracandidat. Oamenii m-au ales pentru că mă știau ca om, nu a contat că sunt român. Am primit 53 de voturi din 81. M-au votat spaniolii, pentru că în comună nu locuiesc alți români”, a spus românul.

Comuna Paramo de Boedo are 98 de locuitori răspândiți în 3 sate, iar Aurel Truță spune că i-a plăcut de la început regiunea pentru că seamănă cu România. 

„În general, primarii localităților care au până la 5.000 de locuitori nu sunt remunerați. Primarul nu-și pune salariu, așa e obiceiul în Spania. Asta și pentru că toți au alt loc de muncă, trăiesc din altceva în afara primăriei”, a explicat edilul.

„Avem secretară, avem persoane angajate pentru curățenie și în fiecare an se angajează firme pentru a duce la bun sfârșit proiectele. În funcție de necesitățile comunității, stabilim proiectele. Într-un an decidem să facem două drumuri, în altul să renovăm instalațiile. Proiectele se fac o singură dată pe an și apoi trebuie duse la capăt”, a mai spus Truță.

Truță spune că într-o zi i-ar plăcea să se întoarcă în România: „Tuturor românilor care plecăm departe de țară ne-ar plăcea să ne întoarcem. Dragostea de țară și de casă nu se pot uita. Am încredere că în timp lucrurile se vor schimba și că se va putea trăi decent și în țara mea”. 

sursa: ziarulunirea.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg