largest-diamond-north-america-found-canadas-diavik-mine.jpg

Diamantul galben de 522 de carate a fost găsit în mina Diavik Diamond, din nordul Canadei, situată la circa 217 km sud de Cercul Polar de Nord, spun cei de la mining.com.

“Un diamant de această mărime este total surprinzător pentru această parte a lumii și marchează un punct de reper pentru industria minieră din domeniul diamantelor din America de Nord”, a declarat compania pentru site-ul mining.com.

Piatra preţioasă este estimată ca fiind una dintre cele mai mari 30 de diamante găsite vreodată.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Compania spune că nestemata, de mărimea unui ou, nu va fi vândută în stare brută, iar Dominion va căuta un partener pentru a tăia şi şlefui piatra.

Compania spune că este prea devreme pentru a estima valoarea finală a pietrei.

Africa de Sud deţine recordul pentru cel mai mare diamant descoperit vreodată, nestemata ″Cullinan″⁣, de 3.106 carate, a fost găsită în 1905, potrivit Mining.com.

sursa: mining.com


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Luni, 14 Ianuarie 2019
  • De Andra Ilie

Cod galben de viscol în zona de munte din Prahova

ANM a emis un cod galben de intensificări ale vântului în Prahova (zona de munte) și viscol valabil din această după-amiază până pe 16 ianuarie, ora 20.  Atenționarea meteo: Vântul va prezenta...