papa-francisc.jpg

Copiii au fost primii care au vrut să îi cânte Papei Francisc "Mulți ani trăiască''! Odată cu urarea, cei mici i-au oferit suveranului pontif și un tort imens, colorat în alb și galben, nuanțele oficiale ale Vaticanului.

Deși a suflat deja în lumânări în ajunul aniversării sale, toată lumea așteaptă să vadă ce se va întâmpla astăzi. Suveranul pontif e apreciat și admirat pentru modul original în care își petrece, an de an, zilele de naștere și onomastica.

Papa Francisc, pizza, tort și înghețată, de zilele lui!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În Aprilie, de Sfântul Gheorghe, Papa Francisc și-a sărbătorit ziua numelui împărțind 3000 de înghețate oamenilor fără adăpost și celor nevoiași. Iar anul trecut, la cea de-a 81-a aniversare,  Papa Fracisc a petrecut cu pizza și tort, alături de copiii care erau internați la un spital de pediatrie. 

Papa Francisc, pe numele său real - Jorge Mario Bergoglio, s-a născut pe 17 Decembrie 1938, la Buenos Aires. Este cel de-al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor.

Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Papa Francisc este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741), primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

papa francisc.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Vineri, 11 Ianuarie 2019
  • De Georgiana Kelemen

Papa Francisc vine în România

Papa Francisc vine în România anul acesta. Vizita ar urma să aibă loc la sfârşitul lunii mai, după invitaţia lansată anul trecut de preşedintele Klaus Iohannis şi de reprezentanţii Biseriicii...