fbpx

papa-francisc.jpg

Copiii au fost primii care au vrut să îi cânte Papei Francisc "Mulți ani trăiască''! Odată cu urarea, cei mici i-au oferit suveranului pontif și un tort imens, colorat în alb și galben, nuanțele oficiale ale Vaticanului.

Deși a suflat deja în lumânări în ajunul aniversării sale, toată lumea așteaptă să vadă ce se va întâmpla astăzi. Suveranul pontif e apreciat și admirat pentru modul original în care își petrece, an de an, zilele de naștere și onomastica.

Papa Francisc, pizza, tort și înghețată, de zilele lui!

În Aprilie, de Sfântul Gheorghe, Papa Francisc și-a sărbătorit ziua numelui împărțind 3000 de înghețate oamenilor fără adăpost și celor nevoiași. Iar anul trecut, la cea de-a 81-a aniversare,  Papa Fracisc a petrecut cu pizza și tort, alături de copiii care erau internați la un spital de pediatrie. 

Papa Francisc, pe numele său real - Jorge Mario Bergoglio, s-a născut pe 17 Decembrie 1938, la Buenos Aires. Este cel de-al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor.

Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Papa Francisc este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741), primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

papa francisc.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg