Screenshot_1.png

O româncă ce lucrează în IT se luptă să salveze jungla amazoniană şi culturile indigene. De 12 ani îşi petrece timpul liber printre membrii triburilor, care abia de curând au luat contact cu civilizaţia modernă.

Le-a arătat oamenilor ce înseamnă tehnologia modernă şi cum se poate folosi, iar acum trimite mai departe mesajul celor care vor să salveze pădurea. Existenţa ei este ameninţată de cei care vor să defrişeze sau să profite de petrol şi alte resurse naturale.

Românca gestionează proiecte IT la New York, dar este pasionată de jungla amazoniană de mică. Din experienţa trăită acolo, tânăra le-a împărtăşit câte ceva şi studenţilor din Cluj-Napoca.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Chiar dacă ţin la tradiţie, mulţi dintre membrii triburilor din jungla amazoniană şi-au făcut cont de Facebook şi Instagram.

Experienţele trăite de Luminiţa au fost adunate în cartea "Desculţă în Amazon", care va fi lansată săptămâna viitoare.

Sursa: Digi24.ro

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.