fetita 7 ani.jpg

O imigrantă din Guatemala, în vârstă de 7 ani, a murit la câteva ore după ce a fost plasată în detenţie, de poliţie, la frontiera americană din statul New Mexico, relatează Washington Post. Copila trecuse ilegal graniţa, împreună cu tatăl ei.

Fetiţa, care a trecut ilegal frontiera alături de tatăl său şi de alte circa 12 persoane, a murit de 'deshidratare şi din cauza stării de şoc', scrie cotidianul.

Fetiţa 'nu băuse apă şi nu mâncase timp de mai multe zile'. Cuprinsă de convulsii la opt ore după ce a fost plasată în detenţie, ea a fost transportată cu elicopterul la spital, unde s-a stins din viaţă, relatează Washington Post

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Donald Trump a făcut din linia dură împotriva imigraţiei ilegale unul din reperele preşedinţiei sale.

Miliardarul republican a promis că va ridica un zid la frontiera cu Mexicul, unde a desfăşurat recent mii de soldaţi americani pentru a anticipa sosirea 'caravanelor' de migranţi care provin din America centrală.

Peste 2.300 de minori au fost separaţi de familiile lor între 5 mai şi 9 iunie în numele 'toleranţei zero' pentru imigraţia ilegală decretate de administraţia Trump.

Indignarea a fost atât de mare în SUA şi în lume că preşedintele a fost nevoit să revizuiască măsura, interzicând prin decret separarea sistematică a familiilor.

sursa: washingtonpost.com


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.