fbpx

veste-galbene-franta-1000x600.jpg

Ministerul Afacerilor Externe a lansat un avertisment de călătorie pentru românii aflați în Franța. Antenționarea se referă la seria de proteste ale vestelor galbene prevăzute pentru sâmbătă. În avertismentul de călătorie, MAE transmite românilor să evite zonele din centrul Parisului. Românii sunt atenționați și asupra riscului ca unele drumuri să fie blocate de vestele galbene.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că, pentru data de 8 decembrie 2018, sunt anunţate acţiuni de protest, fapt pentru care autorităţile locale pariziene au decis închiderea unor săli de spectacole şi muzee, inclusiv Turnul Eiffel, ca măsură preventivă", anunţă MAE.

"Se recomandă a se monitoriza evoluţia mişcărilor de protest în mass-media franceză, chiar şi în social media, pentru a se preîntâmpina disfuncţionalităţi în activităţile preconizate pentru perioada următoare. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă", precizează Ministerul Afacerilor Externe..

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729, mai spune MAE.

Franţa este în alertă roşie, în urma anunțării de noi manifestaţii ale ”vestelor galbene” sâmbătă.

sursa: mae.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg