download (3).jpg

Parlamentul italian a modificat Codul Rutier, astfel încât rezidenţii din peninsulă care sunt depistaţi în timp ce conduc o maşină înmatriculată în străinătate riscă amenzi uriaşe.

Concret, circulaţia cetăţenilor care au stabilită reşedinţa în Italia de peste 60 de zile, cu o maşină înmatriculată în străinătate, a fost interzisă. 

Noua regulă a Codului Rutier italian este valabilă începând de marţi, 4 decembrie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mai mulţi români, rezidenţi în Italia, au fost deja amendaţi după ce au fost prinşi conducând maşini înmatriculate în România.

După ce noul Cod Rutier italian a intrat în vigoare, poliţiştii au demarat mai multe acţiuni de amploare în trafic.

Ultimul caz este cel al unui român în vârstă de 50 de ani, care locuieşte în Italia de peste 10 ani, prins pe o stradă din Florenţa la volanul unui autoturism marca Audi cu plăcuţe de înmatriculare româneşti.

Drept urmare, şoferul a fost amendat cu 498,40 euro.

De asemenea, românul a primit un permis de circulaţie pe termen de 180 de zile pentru a-şi putea scoate maşina din Italia sau pentru a o putea înmatricula în Italia.

Citește continuarea pe observator.tv


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.