700_201812041343.jpg

Mihaela Maricela Condrea, românca sechestrată, torturată şi batjocorită timp de 10 ani de un italian, a vorbit pentru prima dată după ce a fost eliberată din beciul groazei, într-o emisiune dufizată pe Canale 5, postul italian de televiziune.

Drama româncei a început în anul 2007, atunci când a ajuns în oraşul Lamezia Terme (Calabria) pentru a munci la o familie de italieni ca îngrijitoare.

Mihaela avea grijă de soţia lui Aloisio Francesco Rosario Giordano (50 de ani). La scurt timp după ce a ajuns în Lamezia, femeia de care avea grijă românca a murit, astfel că a rămas singură cu văduvul italian.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Încă de la moartea soţiei sale, italianul a sechestrat-o pe româncă şi a supus-o unor abuzuri de neimaginat. În cei 10 ani petrecuţi în captivitate, românca a fost ţinută închisă într-un beci, într-o mizerie de nedescris, spun cei de la roitalianul.com.

Mihaela a fost bătută, legată de pat cu un lanţ, obligată să mănânce excremente şi violată chiar şi în timpul celor două sarcini pe care le-a avut.

Românca şi-a început povestea precizând că monstrul a început să o bată încă de pe vremea când soţia lui era în viaţă. Mihaela a explicat că bărbatul o bătea atât pe ea, cât şi pe soţia lui bolnavă de cancer.

Pentru că nu avea încredere în nimeni şi din cauza faptului că trăia într-o frică continuă, românca a povestit că nu a spus nimic nimănui despre drama sa nici măcar atunci când a ajuns la spital pentru a naşte.

"Prima dată m-a cusut când am încercat să fug și aproape m-a omorât în bătaie, a doua oară mi-a spart capul cu un ciocan. A treia oară când s-a întâmplat m-a lovit cu o bucată de lemn, am trei cicatrici în cap în urma acestor lovituri. Când m-a lovit cu ciocanul eram în mașină, el a luat ciocanul și a început să mă lovească ba chiar îl învăța și pe copil să o facă, mă loveau amândoi în același timp. După ce am stat o noapte întreagă cu capul spart, cu rana sângerândă, a doua zi m-a cusut cu un ac și fir de pescuit. În timp ce mă cosea mi-a spart un alt vas de sânge care mi-a provocat altă hemoragie", a povestit cu ochii în lacrimi românca.

Românca a fost eliberată, anul trecut, după o operaţiune în forţă a carabinierilor din Calabria.

Deşi a fost pusă în libertate, Mihaela Condrea trebuie să trăiască în continuare în Italia pentru a putea depune mărturie în procesul italianului. Primul termen în proces este însă pe 24 ianuarie 2019.

giordano-gizzeria-735x400.jpg

baracca-lager-gizzeria.jpg

sursa: roitalianul.com


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.