fbpx

veste galbene.jpg

O filmare cu o cameră video integrată în casca unui jandarm, surprinde momentul în care, sâmbătă, forțele de ordine și protestatarii Vestelor Galbene s-au încleștat în fața Arcului de Triumf din Paris.

Executivul francez a aprobat recent o majorare a taxelor pentru carburanţi de 7,6 eurocenţi pe litru pentru motorină şi de 3,9 eurocenţi pentru benzină, pentru a reduce utilizarea autovehiculelor poluante şi a promova energia curată.

Asta a adus nemulțumiri în rândul francezilor, iar în data de 17 noiembrie a avut loc primul protest al vestelor galbene. Vestele Galbene şi-au continuat și luni acţiunile în întreaga Franţă, provocând pierderi de carburant în Bretagne şi blocaje pe mai mulţi kilometri la frontiera cu Spania, iar fronda a cuprins, de asemenea, licee, care denunţă reforme în domeniul Educaţiei.

Premierul francez a anunţat marţi suspendarea pentru şase luni a creşterii taxelor pentru carburanţi. Philippe a anunţat decizia într-un discurs televizat după ce s-a întâlnit cu parlamentarii partidului aflat la putere.

Potrivit unor surse guvernamentale, Guvernul francez va lua și alte măsuri care au ca scop calmarea situaţiei, după ce Franța a fost afectată de violențe greu de imaginat pe străzile din Paris și alte orașe importante din țară.

sursa: observator.tv, digi24.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg