fbpx

orasul-in-care-astazi-s-au-inregistrat-50-de-grade-e-temperatura-medie-in-luna-decembrie-iar-minimul-istoric_size10.jpg

Oamenii au o capacitate incredibilă de a se adapta condiţiilor climatice, însă, chiar şi aşa, nu mulţi ar rezista unei ierni petrecute în Oymyakon, cel mai friguros oraş al planetei.

Oymyakon, un orăşel din regiunea Yukutsk, Siberia, este cel mai friguros oraş din lume. Acolo, temperatura medie este de -50 de grade Celsius, iar recordul negativ datează din 1924, când s-au înregistrat -71.2 grade Celsius.

Ieri, de 1 decembrie, la Oymyakon au fost -49 de grade Celsius. Atmosfera era una liniştită, după mai multe zile în care a nins.

Fotograful Amos Chapple a vizitat în trecut Oymyakon, precum şi capitala provinciei Yukutsk pentru un fotoreportaj.

Acesta a ilustrat viaţa în cel mai friguros oraş din lume. Oraşul Yukutsk, precum şi împrejurimile îşi bazează economia pe o industrie minieră de lux: cea a diamantelor.

Sursa: Sport.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg