orasul-in-care-astazi-s-au-inregistrat-50-de-grade-e-temperatura-medie-in-luna-decembrie-iar-minimul-istoric_size10.jpg

Oamenii au o capacitate incredibilă de a se adapta condiţiilor climatice, însă, chiar şi aşa, nu mulţi ar rezista unei ierni petrecute în Oymyakon, cel mai friguros oraş al planetei.

Oymyakon, un orăşel din regiunea Yukutsk, Siberia, este cel mai friguros oraş din lume. Acolo, temperatura medie este de -50 de grade Celsius, iar recordul negativ datează din 1924, când s-au înregistrat -71.2 grade Celsius.

Ieri, de 1 decembrie, la Oymyakon au fost -49 de grade Celsius. Atmosfera era una liniştită, după mai multe zile în care a nins.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Fotograful Amos Chapple a vizitat în trecut Oymyakon, precum şi capitala provinciei Yukutsk pentru un fotoreportaj.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Acesta a ilustrat viaţa în cel mai friguros oraş din lume. Oraşul Yukutsk, precum şi împrejurimile îşi bazează economia pe o industrie minieră de lux: cea a diamantelor.

Sursa: Sport.ro

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Duminică, 02 Decembrie 2018
  • De Andra Ilie

Când scăpăm de ger. Prognoza meteo

Valul de frig cu care prahovenii se confruntă de câteva zile va fi înlocuit de o masă de aer ceva mai caldă, astfel încât temperaturile vor redeveni pozitive săptămâna viitoare. La Ploiești,...