_104551055_mediaitem104551051.jpg

Alte 51 de balene pilot au murit după ce au eşuat pe o plajă din Insulele Chatham din Noua Zeelandă, Acest incident ridică la peste 200 numărul cetaceelor care au decedat în ultima săptămână după ce au eşuat pe plaje din regiune.

Joi, Departamentul pentru conservarea patrimoniului istoric şi natural din Noua Zeelandă anunţase că între 80 şi 90 de balene au eşuat în zona golfului Hanson.

Câteva zeci de balene au reuşit să se întoarcă în larg, însă 50 au fost descoperite moarte, iar una a trebuit eutanasiată.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Balenele decedate au fost îngropate în nisip, în apropierea plajei unde au fost descoperite.

O americancă, blogger de călătorie,  Liz Carlson, a dat peste scenele șocante în timpul unei plimbări pe plajă:

”A fost cea mai urâtă noapte din viața mea. Mi s-a frânt inima când le-am văzut. Nu o să uit niciodată plânsetele lor.  Se zbăteau să ajungă în larg dar sub greutatea lor se afundau mai tare în nisip”

Potrivit experţilor, se crede că acest fenomen ar putea fi provocat de boli ale cetaceelor, de erori de orientare, de o maree care scade rapid, de condiţii meteorologice nefavorabile sau de faptul că balenele sunt urmărite de un prădător.

Citește continuarea pe Știrile Pro TV


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.