fbpx

Autoritățile din India fac eforturi pentru a recupera trupul turistului ucis de membrii unuia dintre cele mai izolate triburi din lume, pe insula North Sentinel, din arhipelagul Andaman. Însă operațiunea de recuperare a trupului lui John Allen Chau ar putea avea șanse mici de reușită, scrie ABC News.

Poliția s-a apropiat sâmbătă de insulă, cu barca, la aproximativ 400 de metri de mal. Cu ajutorul binoclului, polițiștii au încercat să localizeze unde a fost îngropat trupul turistului care mersese pe insula interzisă pentru a le propovădui creștinismul membrilor tribului sentinelez.

Însă polițiștii au fost puși pe fugă de trib, după ce membrii acestuia s-au aliniat înarmați cu arcul și săgețile, pregătiți să tragă spre oricine le-ar putea încălca teritoriul.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Ei se uitau la noi, noi ne uitam la ei”, a concluzionat directorul poliției generale, Dependra Pathak. Barca s-a retras apoi, pentru a evita o confruntare cu tribul.

Tribul este unul dintre cele mai vechi și izolate din lume, fiind ultimul trib pre-Neolitic. Membrii săi, mai puțini de 100 la număr, trăiesc departe de lumea civilizată, urmându-și propriile reguli. Oamenii devin speriați când cineva vine pe teritoriul lor și au încercat să tragă cu săgeți inclusiv în dronele sau elicopterele care încearcă să îi filmeze.

Sursa: Digi24.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg