fbpx

PTczZWNkMTNkYmM1NTI1ZmVjZTAwY2Y1ZjEyZDNmMWQy.thumb.jpg

Amartizarea sondei InSight, care a decolat de pe Pământ la începutul lunii mai, este programată luni, la ora 21:00, ora României. Deşi nu este prima probă trimisă pe Marte, amartizarea este un proces foarte complex.

De data aceasta, NASA este mai încrezătoare decât de obicei. InSight va folosi pentru coborâre o traiectorie care a mai fost folosită o dată, în cazul lui Phoenix lander.

La fel ca Phoenix, InSight va pătrunde în atmosfera planetei la o altitudine de 125 de kilometri şi va folosi paraşute, scuturi împotriva căldurii şi propulsoare pentru a reduce impactul temperaturilor foarte ridicate şi a scădea viteza de la 20.000 de kilometri pe oră la 10 kilometri pe oră înainte să atingă suprafaţa planetei.

Statistica arată că doar 40% din misiunile trimise pe Marte reuşesc să ajungă întregi pe suprafaţa planetei, scrie news.ro. 

Evenimentul poate fi văzut LIVE mai jos:

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg