PTczZWNkMTNkYmM1NTI1ZmVjZTAwY2Y1ZjEyZDNmMWQy.thumb.jpg

Amartizarea sondei InSight, care a decolat de pe Pământ la începutul lunii mai, este programată luni, la ora 21:00, ora României. Deşi nu este prima probă trimisă pe Marte, amartizarea este un proces foarte complex.

De data aceasta, NASA este mai încrezătoare decât de obicei. InSight va folosi pentru coborâre o traiectorie care a mai fost folosită o dată, în cazul lui Phoenix lander.

La fel ca Phoenix, InSight va pătrunde în atmosfera planetei la o altitudine de 125 de kilometri şi va folosi paraşute, scuturi împotriva căldurii şi propulsoare pentru a reduce impactul temperaturilor foarte ridicate şi a scădea viteza de la 20.000 de kilometri pe oră la 10 kilometri pe oră înainte să atingă suprafaţa planetei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Statistica arată că doar 40% din misiunile trimise pe Marte reuşesc să ajungă întregi pe suprafaţa planetei, scrie news.ro. 

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Evenimentul poate fi văzut LIVE mai jos:

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.