62003761.jpg

Mediile oficiale de presă siriene au acuzat sâmbătă grupările rebele că au utilizat “gaze toxice” într-un atac asupra Alepului, raportând circa 40 de “cazuri de sufocare” în rândul civililor.

Fără a fi în măsură să stabilească responsabilii pentru atac, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a evocat la rândul său “32 de cazuri de sufocare”, dintre care şase copii şi 13 femei, în două cartiere ale oraşului, relevând că sursele sale vorbesc despre “un miros de clor”, relatează AFP. 

″În cursul serii, grupurile teroriste înarmate au vizat cu rachete conţinând gaze toxice cartierele Khaldiyé şi Al-Nil din oraşul Alep”, arată agenţia oficială de presă Sana pe site-ul său, folosind terminologia uzuală a autorităţilor pentru a-i desemna pe insurgenţi, rebeli şi jihadişti.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Agenţia menţionează un bilanţ de “44 de civili” cu “sufocare” şi adaugă că acest bilanţ ar putea creşte.

Sursa: Stirileprotv.ro

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.