fbpx

62003761.jpg

Mediile oficiale de presă siriene au acuzat sâmbătă grupările rebele că au utilizat “gaze toxice” într-un atac asupra Alepului, raportând circa 40 de “cazuri de sufocare” în rândul civililor.

Fără a fi în măsură să stabilească responsabilii pentru atac, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a evocat la rândul său “32 de cazuri de sufocare”, dintre care şase copii şi 13 femei, în două cartiere ale oraşului, relevând că sursele sale vorbesc despre “un miros de clor”, relatează AFP. 

″În cursul serii, grupurile teroriste înarmate au vizat cu rachete conţinând gaze toxice cartierele Khaldiyé şi Al-Nil din oraşul Alep”, arată agenţia oficială de presă Sana pe site-ul său, folosind terminologia uzuală a autorităţilor pentru a-i desemna pe insurgenţi, rebeli şi jihadişti.

Agenţia menţionează un bilanţ de “44 de civili” cu “sufocare” şi adaugă că acest bilanţ ar putea creşte.

Sursa: Stirileprotv.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg