Un turist american a fost omorât cu săgeți de membri ai unui trib care refuză contactul cu civilizația

0
kiinh2f_john-allen-chau-instagram_625x300_21_November_18.jpg

kiinh2f_john-allen-chau-instagram_625x300_21_November_18.jpg

Un american a fost ucis cu săgeți după ce a încercat să contacteze un trib din insulele Andaman (India) care încă trăieşte în Epoca de Piatră.

Tânărul explorator american, John Allen Chau, în vârstă de 27 de ani, a plătit pescarii din zonă ca să-l ducă pe insula indiană North Sentinel, unde în mod normal accesul este interzis fără un permis special, extrem de greu de obţinut. Pe insulă trăieşte un trib rupt de civilizaţie, format din circa 40 de persoane, care trăiesc încă ca în Neolitic, scrie NDTV.

Poliţia i-a reţinut pe pescari, care au încălcat legea ducându-le pe american pe „insula interzisă”. Aceştia au relatat că în momentul în care bărbatul a ajuns pe plajă, în dimineaţa zilei de 16 noiembrie, a fost atacat cu săgeţi.

A continuat să meargă, în ciuda rănilor, până când un membru al tribului i-a aruncat o funie după gât şi a început să îl târască pe nisip. Pescarii s-au întors a doua zi şi au găsit cadavrul lui Chau pe ţărm. Au revenit în Port Blair şi au alertat cunoscuţii defunctului, care au contactat ambasada SUA.

Un apropiat al americanului, anchetat de poliţia din India, a dezvăluit că bărbatul voia să proprovăduiască creştinismul printre băştinaşi. Membrii tribului primitiv sunt cunoscuţi pentru ostilitatea lor faţă de străini, astfel că, pentru a preveni incidente de acest fel, guvernul Indiei a interzis accesul pe 29 de insule din arhipelagurile Andaman şi Nicobar unde trăiesc astfel de populaţii rupte de civilizaţie.

627x0.jpg

sursa: ndtv.com

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău