180321103738-cnnee-facebook-file-super-tease.jpg

Facebook se află, din nou, în centrul unui scandal monstru după ce o fată de 16 ani din Sudan a fost scoasă la licitație pe rețeaua de socializare.  

Deși Facebook a spus că postarea în care minora era vândută pentru căsătorie a fost ștearsă, acest lucru s-a întâmplat după ce copila fusese deja vândută și nunta avusese loc pe 3 noiembrie 2018, potrivit cnn.com. Organizația pentru drepturile copilului Plan International a transmis că „lupta” de a obține fata s-a dus între cinci bărbați. Unii dintre aceștia sunt înalți oficiali în guvernul Sudanului de Sud. 

Actviiștii organizației sunt îngrijorați că licitația aceasta ar putea inspira și alte familii să folosească site-uri de social media pentru a obține un preț mai bun. Adolescenta a fost vândută pe 500 de vaci, trei mașini și 10.000 de dolari. „Faptul că în zilele noastre o fată a fost vândută pentru mariaj pe cea mai mare rețea social media este dincolo de înțelegerea mea”, spune directorul organizației Plan Internațional din Sudanul de Sud, George Otim. „Acest uz barbar al tehnologiei amintește de piețele de sclavi de pe vremuri”, a mai spus Otim. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Facebook a declarat pentru CNN că vânzarea fetei a început pe 25 octombrie și că a fost oprită peste 15 zile, pe 9 noiembrie. 

sursa: cnn.com


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.