fbpx

180321103738-cnnee-facebook-file-super-tease.jpg

Facebook se află, din nou, în centrul unui scandal monstru după ce o fată de 16 ani din Sudan a fost scoasă la licitație pe rețeaua de socializare.  

Deși Facebook a spus că postarea în care minora era vândută pentru căsătorie a fost ștearsă, acest lucru s-a întâmplat după ce copila fusese deja vândută și nunta avusese loc pe 3 noiembrie 2018, potrivit cnn.com. Organizația pentru drepturile copilului Plan International a transmis că „lupta” de a obține fata s-a dus între cinci bărbați. Unii dintre aceștia sunt înalți oficiali în guvernul Sudanului de Sud. 

Actviiștii organizației sunt îngrijorați că licitația aceasta ar putea inspira și alte familii să folosească site-uri de social media pentru a obține un preț mai bun. Adolescenta a fost vândută pe 500 de vaci, trei mașini și 10.000 de dolari. „Faptul că în zilele noastre o fată a fost vândută pentru mariaj pe cea mai mare rețea social media este dincolo de înțelegerea mea”, spune directorul organizației Plan Internațional din Sudanul de Sud, George Otim. „Acest uz barbar al tehnologiei amintește de piețele de sclavi de pe vremuri”, a mai spus Otim. 

Facebook a declarat pentru CNN că vânzarea fetei a început pe 25 octombrie și că a fost oprită peste 15 zile, pe 9 noiembrie. 

sursa: cnn.com

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg