fbpx

aD1kMjczYWMzZjQ1ZDRiODYxOTcwY2ViY2YzYzg1NTJkZA==.thumb.jpg

Există un loc pe Pământ unde soare va mai răsări abia pe 23 ianuarie 2018. Este vorba de orașul Utqiagvik, cunoscut în trecut drept Barrow, din Alaska, SUA.

Duminică, în Utqiagvik a răsărit soarele pentru ultima oară în următoarele 65 de zile. Orășelul cu 4.000 de locuitori a intrat în iarna polară, scrie CNN.

„Se întâmplă în fiecare an. Dacă locuiești deasupra Cercului Polar, va exista o zi în care soarele va apune și nu va mai răsări toată iarna. Vestea bună? Va răsări din nou, și apoi, pe timpul verii, nu va mai apune zile la rând”, a explicat meteorologul CNN Judson Jones.

Aproximativ o treime din nordul statului Alaska se află deasupra Cercului Polar. Deși Utqiagvik nu este singurul oraș din SUA care experimentează iarna polară, este primul care se confruntă cu acest fenomen, fiind cea mai nordică localitate. 

Sursa: Digi24.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro