fbpx

571fe43cdd0895ff028b4849-750-497.jpg

Un reporter ucrainean s-a aventurat printre ruinele Reactorului Nr. 4 de la Cernobîl, locul cu cea mai mare radioactivitate din centrala atomică.

În prezent, Reactorul Nr. 4, de la care a pornit în 1986 dezastrul de la Cernobîl, se află închis într-un uriaș sarcofag sub formă de cupolă, unul dintre cele mai ambițioase proiecte din istoria ingineriei civile.

Corespondetul Radio Europa Liberă din Ucraina, Evgheni Solonyna, a realizat un reportaj video din interiorul sarcofagului, unde se află rămășițele contaminate radioactiv.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Reportajul debutează cu prezentarea „holului de aur”, tronsonul care face legătura între cele două reactoare funcționale ale centralei de la Cernobîl și care a fost principala arteră de comunicații internă în tragedia din aprilie 1986.

„Acum suntem în centrul sarcofagului. Este o zonă relativ sigură”, spune în videoreportaj Evgheni Solonyna, îmbrăcat într-un costum alb anti-radiații, în timp ce, mergând spre capătul „holului de aur”, se pregătește să coboare în subsolul Reactorului Nr. 4.

VIDEO

După o serie de holuri slab luminate, jurnalistul este condus de un angajat al centralei spre sala de turbine a Reactorului Nr.4, unde a avut loc explozia.

„Nivelul de radiație este mare aici. Nu poți sta pentru mult timp”, explică Solonyna.

Citește continuarea pe digi24.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook