image-2010-07-12-7574140-41-taranis.jpg

Tehnologii utilizate pentru arme letale cu inteligență artificială sunt finanțate de ministerul apărării din Marea Britanie, arată investigațiile realizate de o organizație neguvernamentală, scrie The Guardian, citat de Hotnews.ro.

Tehnologiile care ar putea lansa o nouă generație de sisteme de arme letale manevrate de inteligența artificială, cu intervenție redusă din partea omului, sunt finanțate de ministerul apărării din Marea Britanie, potrivit unui raport. 

Dezvoltarea unor sisteme militare autonome – denumite roboți ucigași de către opozanții acestor programe – este extrem de controversată.

Guvernul insistă că nu posedă arme cu deplină autonomie și nu are nicio intenție de a dezvolta astfel de sisteme. Dar, începând cu 2015, Marea Britanie a refuzat să susțină introducerea unor interdicții de utilizare a acestora, la propunerea ONU. 

Acum, folosind date guvernamentale, organizația Freedom of Information arată, la finalul unui an de investigații, că ministerul apărării și dezvoltatorii din domeniul apărării finanțează zeci de programe care vizează utilizarea sistemelor de inteligență artificială în conflicte. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sursa: Hotnews.ro 

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.