Marea Britanie finanțează cercetări pentru drone care decid pe cine ucid

0
image-2010-07-12-7574140-41-taranis.jpg

image-2010-07-12-7574140-41-taranis.jpg

Tehnologii utilizate pentru arme letale cu inteligență artificială sunt finanțate de ministerul apărării din Marea Britanie, arată investigațiile realizate de o organizație neguvernamentală, scrie The Guardian, citat de Hotnews.ro.

Tehnologiile care ar putea lansa o nouă generație de sisteme de arme letale manevrate de inteligența artificială, cu intervenție redusă din partea omului, sunt finanțate de ministerul apărării din Marea Britanie, potrivit unui raport. 

Dezvoltarea unor sisteme militare autonome – denumite roboți ucigași de către opozanții acestor programe – este extrem de controversată.

Guvernul insistă că nu posedă arme cu deplină autonomie și nu are nicio intenție de a dezvolta astfel de sisteme. Dar, începând cu 2015, Marea Britanie a refuzat să susțină introducerea unor interdicții de utilizare a acestora, la propunerea ONU. 

Acum, folosind date guvernamentale, organizația Freedom of Information arată, la finalul unui an de investigații, că ministerul apărării și dezvoltatorii din domeniul apărării finanțează zeci de programe care vizează utilizarea sistemelor de inteligență artificială în conflicte. 

Sursa: Hotnews.ro 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău