fbpx

image-2010-07-12-7574140-41-taranis.jpg

Tehnologii utilizate pentru arme letale cu inteligență artificială sunt finanțate de ministerul apărării din Marea Britanie, arată investigațiile realizate de o organizație neguvernamentală, scrie The Guardian, citat de Hotnews.ro.

Tehnologiile care ar putea lansa o nouă generație de sisteme de arme letale manevrate de inteligența artificială, cu intervenție redusă din partea omului, sunt finanțate de ministerul apărării din Marea Britanie, potrivit unui raport. 

Dezvoltarea unor sisteme militare autonome – denumite roboți ucigași de către opozanții acestor programe – este extrem de controversată.

Guvernul insistă că nu posedă arme cu deplină autonomie și nu are nicio intenție de a dezvolta astfel de sisteme. Dar, începând cu 2015, Marea Britanie a refuzat să susțină introducerea unor interdicții de utilizare a acestora, la propunerea ONU. 

Acum, folosind date guvernamentale, organizația Freedom of Information arată, la finalul unui an de investigații, că ministerul apărării și dezvoltatorii din domeniul apărării finanțează zeci de programe care vizează utilizarea sistemelor de inteligență artificială în conflicte. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sursa: Hotnews.ro 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg