fbpx

eurobarometru_logo_0.jpg

Aproape jumătate dintre români (49%) văd apartenența României la UE ca pe un lucru bun. În cazul unui referendum pe această temă, 65% ar vota pentru rămânerea în Uniune, conform unui Eurobarometru făcut public miercuri de Parlamentul European, lacei 49% adâugându-se și alții, care deși nu sunt mulțumiți în totalitate, nu văd o altă variantă.

În ultima vreme, chiar și în România, au apărut discuții pe tema apartenenței la UE. Cum nicio structură complexă nu este perfectă, nemulțumiții au început să vorbească despre inechități, despre felul în care sunt tratate statele sărace. Cu toate acestea, românii nu văd o altă cale mai bună, din ceea ce oferă geopolitica actuală.

În cazul organizării unui referendum privind apartenenţa la UE, 66% dintre europeni (65% dintre români) ar vota pentru ca ţara lor să rămână membră. 17% dintre europeni (15% dintre români) ar vota pentru ieşirea din UE, în timp ce 17% dintre europeni (20% dintre români) declară că nu ştiu cum ar vota. 

Datele sondajului arată că 49% dintre europeni (51% dintre români) se declară satisfăcuţi de modul în care democraţia funcţionează în Uniunea Europeană.

O proporţie de 32% dintre europeni (43% în România) au o imagine pozitivă despre Parlamentul European, 21% (17% în România) au o imagine negativă, în timp ce 43% dintre europeni (36% în România) au o imagine neutră. 48% dintre europeni (63% în România) ar dori ca Parlamentul European să aibă un rol mai important.

surse PE-eurobarometru și digi24

eurobarometru_logo_0.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg