61993308.jpg

Producția hainelor de bumbac, în special a blugilor, a determinat secarea unei mări întregi, iar dezastrul ecologic este doar la început. Secarea Mării Aral, din Kazahstan, este pusă pe seama cultivării bumbacului.

Autoritățile sovietice au derait cursul a trei râuri pentru folosirea apei în industria textilă, iar marea Aral nu mai există, locul ei fiind luat de deșert. Marea din Kazahstan a început să scadă începând din anii ‘60.

S-a ajuns la această situație alarmantă pentru că, potrivit unui studiu britanic, fabricarea unei singure perechi de blugi, începând de la producția materialului până la forma finită, necesită chiar și peste 15.000 de litri de apă, relatează bbc.co.uk.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Producția bumbacului, unul din cele mai răspândite materiale, este mare consumatoare de resurse, respectiv de apă, iar activitatea este și poluantă din cauza vopselei folosite și a pesticidelor cu care sunt tratate plantațiile de bumbac.

În zilele noastre producem peste 100 de miliarde de piese textile din fibre noi, în fiecare an, şi planeta nu poate susţine aşa ceva', a spus Stacey Dooley, jurnalista BBC care a realizat documentarul Fashions Dirty Secrets'- Secretele murdare ale modei.

sursa: stirileprotv.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.