fbpx

coperta_manial_islanda.jpg

În manualul de geografie de clasa a VII-a, din Islanda, pe pagina dedicată României scrie ca locuitorii acesteia sunt romii și că ei reprezintă 8% din populația Europei. 

Manualul de geografie din care învață elevii islandezi prezintă caracteristicile fiecărui popor în parte. În dreptul României  sunt prezentate informații despre rromi și o fotografie cu aceștia.

În cel de-al treilea paragraf este specificat faptul că rromii locuiesc peste tot în Europa, însă cei mai mulți în Europa de Est. Totodată, în text se vorbește despre cultura rromilor, (nicidecum despre cea a românilor) ca fiind una foarte bogată în tradiții frumoase. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Un român care locuiește de șapte ani în Islanda a fost șocat să vadă toate aceste lucruri în manualul de geografie. 

"Fetița mea a venit cu manualul de geografie și mi-a zis: tati, noi suntem rromi? Am sunat la Ministerul Educației din Islanda, la Editură și am zis că puteau exemplifica altfel: cu un Henri Coandă, cu Dracula dacă tot au pus poza aceea. Am contactat și un avocat islandez care a început  să facă o sesizare scrisă și o va trimite la Ministerul Educației din Islanda pentru a schimba acele denumiri, pentru a oferi elevilor informații reale despre România." a povestit Ciprian Daniel pentru Stiridiaspora.ro

manual_islanda_bun.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg