181249387-46b8c003-86ae-4e46-b498-ed030cc31355.jpg

O femeie în vârstă de 49 de ani a primit faţa unei tinere de 21 de ani într-o operaţie de transplant facial, în premieră în Italia.

Totul s-a întâmplat într-un spital din Roma, iar pregătirile pentru această operaţie au durat nu mai puţin de trei ani.

Femeia în vârstă de 49 de ani care a primit o faţă nouă suferă de o boală genetică a muşchilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Donatoarea a fost o tânără de 21 de ani care a murit într-un accident de maşină.

Transplantul facial de la Roma este al unsprezecelea efectuat în Europa, majoritatea acestor operaţii fiind făcute în Franţa, notează La Repubblica.

La nivel mondial, până în prezent au fost efectuate cu succes 50 de astfel de intervenţii.

Operaţia de transplant facial a durat 20 de ore, iar medicii care au participat la intervenţie au declarat că aceasta a reuşit 'din punct de vedere tehnic şi medical'.

Totuşi, prognosticul medicilor în ceea ce o priveşte pe femeia de 49 de ani rămâne 'rezervat'.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.