eveline-cismaru-2.jpg

Eveline Cismaru, cea mai sexy hackeriţă din România, a recunoscut că a spart sistemul de securitate al Poliției din Washington, cu câteva zile înainte de învestirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA, în ianuarie 2017.

Eveline a pledat vinovată, joi, în cazul atacului atacului cibernetic, recunoscând că a preluat controlul asupra a două treimi din camerele de supraveghere ale poliției din Washington. 

În vârstă de 28 de ani, Eveline Cismaru a declarat că, împreună cu Mihai Alexandru Işvanca, a accesat fraudulos aproape 123 de calculatoare care erau conectate la camerele de supraveghere ale Poliției Metropolitane, în cadrul unei scheme de extrocare majore.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Eveline şi Mihai ar fi folosit vulnerabilităţile din computerele poliţiei pentru a trimite 179.000 de email-uri care conţineau viruşi, urmând să le ceară bani utilizatorilor pentru a le debloca.

Pentru atacul cibernetic, hackerii au folosit adrese de mail fictive. Însă, în mod surprinzător, au comis o greșeală care i-a costat scump: au trimis mesaje pe aceste adrese de pe mailurile personale și astfel s-au dat de gol, fapt ce le-a ușurat munca autorităților americane pentru a-i identifica pe cei doi români.

Anchetatorii americani au declarat că acest caz a fost "de cea mai mare prioritate" din cauza potențialului său de a perturba planurile de securitate în ziua inaugurării prezidențial. 

Preluarea controlului asupra asupra computerelor de către hackeri pare să fi fost doar o concidenţă, procurorii descoperind că infractorii nu știau că sistemul era folosit de poliție.

Eveline Cismaru a pledat vinovată pentru 11 capete de acuzare şi a fost de acord să coopereze împotriva unui co-inculpat. Procurorii au afirmat că, în cazul în care va oferi informaţii substanţiale, vor cere între 24 şi 30 de luni de închisoare.

Eveline Cismaru şi Mihai Alexandru Işvanca, de 25 de ani, au fost arestați pe 15 decembrie pe Aeroportul Internațional Henri Coanda din România, înainte de a se îmbarca spre Londra.

695x0_1514542651c5b56525.jpg

695x0_15145426746d69ef87.jpg

eveline_cismaru_5_68859300.jpg

eveline_cismaru_4_23831700.jpg

eveline_cismaru_1_74118300.jpg

sursa: washingtonpost.com, foto romaniatv.net


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Marți, 11 Decembrie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Poliția Capitalei are un șef nou

Şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Mihai Marius Voicu, a fost schimbat din funcţie și înlocuit cu unul dintre adjuncţii inspectorului Poliţiei Române, Ciprian Adrian Miron. Şeful Poliţiei Române,...