37500573_1607310046045403_1127323392148504576_n.jpg

Pornind de la un caz real, petrecut vineri în Prahova, am publicat materialul ”Noaptea minții: Codul Rutier îi încurcă și pe polițiști și pe cei implicați în accidente fără victime. Cazul unul prahovean păgubit.”

Detaliile cazului și consecințele pe care le poate avea o astfel de situație le puteți lectura AICI.

Trecuseră cele 24 de ore de la producerea accidentului, expirând astfel timpul legal în care cei implicați aveau obligația să îl declare la Poliție. Șoferul Skodei, în vârstă de 28 de ani, cel care pare să fie vinovatul în acest caz, a fost identificat de polițiști, care i-au reținut permisul pentru 30 de zile, aplicându-i și o amendă de 1160 de lei, conform purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, subinspector Raluca Brezeanu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Deși inițial nu a părut interesat de incidentul rutier în care fusese implicat, a aflat că observatorulph.ro mediatizase cazul, iar polițiștii erau pe urmele lui. Conform legii, acestia erau nevoiți să aștepte 24 de ore, pentru că neexistând victime, era considerată tamponare. Legea-i lege...

A încercat să ia legătura cu păgubitul, acesta din urmă dorind ca mașina să-i fie reparată, iar polițiștii să ia măsurile necesare, după cele 24 de ore în care s-a făcut nevăzut. Dacă ar fi oprit la locul accidentului și ar fi încheiat constatarea amiabilă, omul nu ar mai fi avut probleme. Dincolo de toate era o problemă de conștiință și bun-simț.

Așa cum afirmam și în materialul publicat cu o zi în urmă, legiuitorul trebuie să reconsidere acest capitol din Codul Rutier, prea permisiv în comparație cu ce consecințe poate avea o astfel de contravenție. 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.