Festival Medieval Ploiesti  - 2018 - var1 transparent-page-001.jpg

Reprezentantul firmei care a pierdut licitația Primăriei Ploiești pentru organizarea „Festivalul Ploiesti Târg Domnesc 2018" îl acuză pe edilul Adrian Dobre de abuz de putere și trafic de influență.

UPDATE ”Resping ferm toate acuzațiile! Nu am încălcat sub nicio formă legea! Voi face o conferință de presă pentur a arăta cum stau, de fapt, lucrurile!”, a declarat pentru observatorulph.ro primarul Adrian Dobre.

Edgar Surin, administratorul firmei Produktiv Assets SRL, a cărei ofertă pentru Festivalul Medieval a fost respinsă de Primăria Ploiești, a declarat pentru observatorulph.ro că primarul Adrian Dobre l-a sunat să-i ceară telefoanele artiștilor cu care acesta s-a prezentat la licitație!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Primăria Ploiești mi-a descalificat oferta, deși am cerut explicații cu privire la punctaj, fără să primesc și un răspuns.  Ieri, m-a sunat personal domnul primar Dobre să-mi ceară numărul de telefon al lui Adrian Despot, deși eu aveam contract cu Vița de Vie pentru festivalul de la Ploiești. Culmea, astăzi m-a sunat Despot să-mi spună că rupe contractul cu firma mea ca să cânte, totuși, la Ploiești”, a declarat Edgar Surin.

Acesta a transmis și un comunicat de presă, împreună cu oferta declarată necâștigătoare de Primăria Ploiești (vezi foto).

Interesant este faptul că mai mulți artiști din oferta respinsă de primărie, precum Vița de Vie sau The Backstabbers se regăsesc pe afișul festivalului organizat până la urmă de firma Raul Event Brașov.

Observatorulph.ro i-a solicitat un punct de vedere primarului Adrian Dobre, pe care îl vom publica imediat ce ne va parveni.

UPDATE Administratorul public Teodora Marin respinge acuzațiile lui Edgar Surin: ”Eu nu am vorbit la telefon cu domnul respectiv și nici nu l-am amenințat!”

Comunicatul lui Edgar Surin: Abuz de putere la „Festivalul Ploiesti Târg Domnesc 2018" 

Primarul orasului Ploiesti, Domnul Adrian Dobre, face abuz de putere si trafic de influenta cand constata ca firma aleasa de el pentru realizarea „Festivalului Ploiesti Targ Domnesc" editia a doua ce urmeaza sa aibe loc în perioada 13 - 15 iulie 2018 a depus o oferta nereală.

Desi s-au depus documente doveditoare ca respectiva firma nu a contactat artistii propusi prin Caietul de sarcini, nici macar Acord de principiu în ceea ce priveste acceptul artistilor de a canta la eveniment, conducerea Primariei Municipiului Ploiesti, prin însusi Primarul Adrian Dobre suna insistent la artisti si la firmele de impresariat pentru influentarea contractelor în favoarea firmei preferate si da chiar a reusit.

Situatia este ridicola, în conditiile în care chiar Primarul trebuia sa abordeze o atitudine impartiala, si sa accepte oferta reala din timpul procedurii de achizitie.

Oare asa se atribuie contractele în cadrul Primariei Municipiului Ploiesti?

 Trebuie mentionat faptul ca în formularele ce trebuiau completate de catre fiecare operator economic participant la respectiva procedura, mai exact Formularul 4, intitulat CERTIFICAT de participare la procedura cu oferta independenta, alineatul II.2  se face referire la:

 " consimt/consimtim descalificarea noastra de la procedura de achizitie publica in conditiile in care cele declarate se dovedesc a fi neadevarate si/sau incomplete în orice privinta."

Oare Domnul primar nu are cunostinta de formularele emise de catre instiutia pe care o conduce si care trebuie respectate?

Sau sunt doar asa .... de forma, ca sa descalifice pe cine doreste.

Trebuia sa luam de buna amenintarea administratorului public, Doamna Teodora Marin, ca nu vom mai câstiga nicio licitatie în acest oras?”

Lista artiștilor care ar fi trebuit să cânte la Ploiești:

Festival Medieval Ploiesti  - 2018 - var1 transparent-page-001.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Marius Nica
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg