fbpx

rujeolă-sangeru.jpg

Numărul cazurilor de rujeolă a explodat, la nivel național.Strict legat de Prahova, numai în ultimele câteva zile, 22 de copii, cu vârste diferite au fost diagnosticați cu rujeolă.

Direcția de Sănătate Publică Prahova a confirmat faptul că în ultima săptămână s-au înregistrat mai multe cazuri de rujeolă la nivelul comunei Sângeru.

Din totalul de 22 de cazuri confirmate, patru s-au înregistrat la copii cu vârsta de un an, două cazuri la copii în vârstă de 2 ani, două cazuri la copii cu vârsta de 3 ani, cinci cazuri la copii cu vârsta de 4 ani, șapte cazuri la copii cu vârsta între 5-9 ani și două cazuri la copii cu vârsta de 10 - 14 ani.

„Menționăm că la data de 15.06.2018 în comuna Sângeru s-au fost vaccinat 37 de copii”, a precizat Direcția de Sănătate Publică Prahova.

Potrivit datelor națională, numărul total de cazuri confirmate cu rujeola raportate până la data de 15.06.2018 este 14 142, fiind înregistrate și 57 de decese. Cel de-al 56-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat de DSP Constanta la un copil în vârstă de 9 luni, nevaccinat antirujeolic, din județul Tulcea. Cel de-al 57-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil în vârstă de 11 luni, nevaccinat antirujeolic, din județul Botoșani. În săptămâna 11.06. – 15.06.2018 au fost raportate încă 271 de cazuri nou confirmate în 20 de județe și în municipiul București.

Rujeola este o boala infecțioasă extrem de contagioasă caracterizată prin febra mare, tuse, secreții nazale și oculare și erupție cutanată.

La primele simptome, părinții trebuie să se prezinte de urgență la medic cu copilul pentru izolarea acestuia și prescrierea tratamentului adecvat bolii, pentru prevenirea complicațiilor.

În cazurile severe, boala se manifestă prin otită medie, pneumonie, encefalită și chiar deces.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro