rujeolă-sangeru.jpg

Numărul cazurilor de rujeolă a explodat, la nivel național.Strict legat de Prahova, numai în ultimele câteva zile, 22 de copii, cu vârste diferite au fost diagnosticați cu rujeolă.

Direcția de Sănătate Publică Prahova a confirmat faptul că în ultima săptămână s-au înregistrat mai multe cazuri de rujeolă la nivelul comunei Sângeru.

Din totalul de 22 de cazuri confirmate, patru s-au înregistrat la copii cu vârsta de un an, două cazuri la copii în vârstă de 2 ani, două cazuri la copii cu vârsta de 3 ani, cinci cazuri la copii cu vârsta de 4 ani, șapte cazuri la copii cu vârsta între 5-9 ani și două cazuri la copii cu vârsta de 10 - 14 ani.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Menționăm că la data de 15.06.2018 în comuna Sângeru s-au fost vaccinat 37 de copii”, a precizat Direcția de Sănătate Publică Prahova.

Potrivit datelor națională, numărul total de cazuri confirmate cu rujeola raportate până la data de 15.06.2018 este 14 142, fiind înregistrate și 57 de decese. Cel de-al 56-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat de DSP Constanta la un copil în vârstă de 9 luni, nevaccinat antirujeolic, din județul Tulcea. Cel de-al 57-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil în vârstă de 11 luni, nevaccinat antirujeolic, din județul Botoșani. În săptămâna 11.06. – 15.06.2018 au fost raportate încă 271 de cazuri nou confirmate în 20 de județe și în municipiul București.

Rujeola este o boala infecțioasă extrem de contagioasă caracterizată prin febra mare, tuse, secreții nazale și oculare și erupție cutanată.

La primele simptome, părinții trebuie să se prezinte de urgență la medic cu copilul pentru izolarea acestuia și prescrierea tratamentului adecvat bolii, pentru prevenirea complicațiilor.

În cazurile severe, boala se manifestă prin otită medie, pneumonie, encefalită și chiar deces.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.