WhatsApp Image 2018-06-18 at 15.41.53(1).jpeg

L-am cunoscut pe Radu Popescu (40 de ani), la o cafea, într-un decor senzațional, pe care l-am mai văzut doar în documentarele de tip ”Escape Rooms” difuzate de Discovery. Când am aflat că a renunțat la o viață de invidiat în Elveția ca să-și deschidă o afacere ”altfel” nu m-am abținut și l-am întrebat: de ce ai renunțat la Elveția pentru Ploiești?

Radu și soția lui au lucrat pentru o companie multinațională ani buni și astfel au ajuns în Elveția, țara aia unde își țin bogații banii și se respiră cel mai curat și mai scump aer. Și-au stabilit domiciliul la Geneva, împreună cu cei doi copii, băiat și fată, care acum au 17 ani, respectiv o fată de 15 ani, aceștia din urmă dobândind între timp și cetățenia elvețiană.

Își amintește și acum cât de șocant a fost contactul direct cu nivelul de trai din Elveția. ”Când am ajuns prima dată într-un supermarket din Geneva și am văzut prețurile mi-am spus că nu sunt chiar de speriat, așa cum mă avertizaseră mulți.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Abia când am realizat că prețurile erau valabile pentru 100 de grame, nu pentru un kg de produs alimentar, m-am panicat. Am tastat pe GPS cel mai apropiat Carrefour și am ajuns în Franța, la 10 km de Geneva, de unde îmi fac și acum piața”, povestește Radu.

În toamna anului trecut, dorul de orașul natal l-a făcut să ia o decizie mai mult decât curajoasă. Să revină la Ploiești și să deschidă primul centru de divertisment pentru copii și adolescenți de tip Escape Rooms, pe strada Grigore Cantacuzino nr. 25 C.

”Am găsit un spațiu la roșu, în zona centrală a Ploieștiului, unde am investit aproape întreaga agoniseală a familiei pentru a deschide The MindEscape Ploiești. Am vrut să fie la aceleași standarde cu cele din Elveția, cu care am intrat în contact la o petrecere a fiicei mele acum câțiva ani. Am luat licența The MindEscape și am creat decorurile perfecte pentru trei scenarii ale jocului de acest tip, care a prins foarte bine în Occident și, din câte am auzit, chiar și în București, unde sunt vreo 100 astfel de locații”, spune antreprenorul ploieștean.

Afacerea este încă la început, iar Radu este convins că decizia de a reveni în Ploiești a fost una bună:

”Chiar dacă pentru o perioadă sunt nevoit să fac sacrificii, dorul de familia rămasă în Geneva fiind uriaș, cred că sunt pe drumul cel bun. Sper că voi reuși să-i determin pe părinți să le ofere copiilor o alternativă la gadget-urile care le consumă ore întregi din timpul liber, iar pe adulți să încerce o experiență diferită, în sensul bun al cuvântului”.

Pe mine Radu m-a convins să-mi aduc copilul să descopere misterele piramidei, iar în viitorul apropiat redacția observatorulph.ro își va ține o ședință de sumar încercând să identifice ”criminalul” dintr-un scenariu desprins parcă din filmele cu Sherlock Holmes.

Centrul de divertisment The MindEscape este perfect și pentru petrecerile de copii (loc de servit masa, sistem karaoke), petreceri tematice pentru adolescenți și adulți, sesiuni de team buildings, dar și interviuri și teste de angajare inedite – în timpul cărora psihologi specializați vor putea evalua abilitățile și spiritul de echipă al candidaților, în timpul provocărilor oferite de Escape Rooms.

Detalii și rezervări la 0770144834 / e-mail: rezervăAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Pentru informații suplimentare accesați www.themindescape.ro.

P.S. Pentru cei mai puțin familiarizați cu acest concept, un ”escape room” este, potrivit Wikipedia, un joc de aventură în care jucătorii sunt blocați într-o cameră și trebuie să utilizeze elemente ale camerei pentru a rezolva o serie de puzzle-uri și să evadeze sau să îndeplinească o misiune într-un termen stabilit, în cazul de față 60 de minute.

WhatsApp-Image-2018-06-18-at-1547365
WhatsApp-Image-2018-06-18-at-1547366
WhatsApp-Image-2018-06-18-at-1547373
WhatsApp-Image-2018-06-18-at-1547374

Sub galleries

WhatsApp-Image-2018-03-12-at-160259Mind Escape Room Ploiesti

(P)


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.