5f1e9f5f-50e6-4555-8138-9639e9fa7816.jpg

Facebook-ul a devenit o platformă unde se poate întâmpla orice, de la știri false, fără impact major, până la infracțiuni cum este cea pe care o prezentăm astăzi.

Solistul vocal al legendarei trupe Phoenix, ploieșteanul Costin Adam, a reacționat printr-o postare pe pagina personală de facebook, după ce a aflat că ”are cancer” și că, pentru el, se strâng fonduri.

Costin Adam a dezmințit ”teribila veste”, asigurându-și prietenii și fanii că este sănătos, dar că nu va ezita să îi depisteze pe cei care au postat o asemnea mizerie, comițând și o infracțiune.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Se pare că postarea cu pricina nu mai este de găsit, autorul sesizând pericolul.

Cei care fac astfel de ”glume”, ar trebui să conștientizeze că simpla ștergere a postărilor nu elimină complet urmele lăsate pe internet, putând fi foarte ușor de depistat și de tras la răspundere.

5f1e9f5f-50e6-4555-8138-9639e9fa7816.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.