spitalul-judetean-de-urgenta-ploiesti2.jpg

Cazul Spitalului Municipal Ploiești, unde Casa de Asigurări de Sănătate Prahova a redus cu 25% numărul paturilor ”finanțate” pentru tratamentul bolnavilor de cancer nu este singular. Spitalul Județean de Urgență din Ploiești trebuie să se descurce cu o reducere semnificativă de buget de la CAS, care se traduce într-o limitare a internărilor în cel mai mare spital din județ.

După ce observatorulph.ro a publicat ieri articolul Casa de Sănătate Prahova încearcă să acopere cu minciuni și dezinformări o decizie cinică împotriva bolnavilor de cancer, informația fiind confirmată de un medic al spitalului care trage un semnal de alarmă dureros, astăzi vă prezentăm un caz la fel de grav.

Este vorba de reducerea cu 600.000 de lei, pe lună, a cheltuielilor decontate de CAS Prahova pentru spitalizare continuă pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Măsura se aplică deja, la fel ca și la Spitalul Schuller, începând din luna aprilie, medicii de la județean fiind informați că trebuie să se încadreze în noul buget, mai mic.

Cei mai afectați vor fi, evident, pacienții. Practic, vor fi mai puține internări la spital, bolnavii urmând să fie tratați mai mult în ambulatoriu sau să beneficieze doar de serviciile aferente unei spitalizări de o zi!

”Trebuie să asigurăm cu bani mai puțini servicii pentru mai mulți pacienți. Evident, rezultatul nu poate fi altul decât  scăderea calității serviciilor medicale” susțin surse din spitalul județean.

Conducerea spitalului județean de urgență a solicitat conducerii CAS Prahova un buget similar celui de anul trecut, în ciuda creșterii costurilor, urmând să primească un răspuns abia către finalul lunii iunie!


Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 23 Iunie 2018
  • De Roxana Tănase

Anunțul ANM: Ploi și temperaturi scăzute

Meteorologii au emis o informare meteo valabilă până duminică, ora 10.00, interval în care se vor înregistra perioade de scurtă durată de instabilitate atmosferică accentuată, dar și o scădere a...

Eveniment
  • Vineri, 22 Iunie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Atenție șoferi! Transport agabaritic în Prahova

În perioada 25.06.2018 – 28.06.2018 se va efectua un transport cu depășiri pe ruta: Ariceștii Rahtivani – DN72 – DN1 către București și se întoarce la primul sens giratoriu – DN1 – DN1B –...