spitalul-judetean-de-urgenta-ploiesti2.jpg

Cazul Spitalului Municipal Ploiești, unde Casa de Asigurări de Sănătate Prahova a redus cu 25% numărul paturilor ”finanțate” pentru tratamentul bolnavilor de cancer nu este singular. Spitalul Județean de Urgență din Ploiești trebuie să se descurce cu o reducere semnificativă de buget de la CAS, care se traduce într-o limitare a internărilor în cel mai mare spital din județ.

După ce observatorulph.ro a publicat ieri articolul Casa de Sănătate Prahova încearcă să acopere cu minciuni și dezinformări o decizie cinică împotriva bolnavilor de cancer, informația fiind confirmată de un medic al spitalului care trage un semnal de alarmă dureros, astăzi vă prezentăm un caz la fel de grav.

Este vorba de reducerea cu 600.000 de lei, pe lună, a cheltuielilor decontate de CAS Prahova pentru spitalizare continuă pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Măsura se aplică deja, la fel ca și la Spitalul Schuller, începând din luna aprilie, medicii de la județean fiind informați că trebuie să se încadreze în noul buget, mai mic.

Cei mai afectați vor fi, evident, pacienții. Practic, vor fi mai puține internări la spital, bolnavii urmând să fie tratați mai mult în ambulatoriu sau să beneficieze doar de serviciile aferente unei spitalizări de o zi!

”Trebuie să asigurăm cu bani mai puțini servicii pentru mai mulți pacienți. Evident, rezultatul nu poate fi altul decât  scăderea calității serviciilor medicale” susțin surse din spitalul județean.

Conducerea spitalului județean de urgență a solicitat conducerii CAS Prahova un buget similar celui de anul trecut, în ciuda creșterii costurilor, urmând să primească un răspuns abia către finalul lunii iunie!

Marius Nica
director editorial
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.