fbpx

spitalul-judetean-de-urgenta-ploiesti2.jpg

Cazul Spitalului Municipal Ploiești, unde Casa de Asigurări de Sănătate Prahova a redus cu 25% numărul paturilor ”finanțate” pentru tratamentul bolnavilor de cancer nu este singular. Spitalul Județean de Urgență din Ploiești trebuie să se descurce cu o reducere semnificativă de buget de la CAS, care se traduce într-o limitare a internărilor în cel mai mare spital din județ.

După ce observatorulph.ro a publicat ieri articolul Casa de Sănătate Prahova încearcă să acopere cu minciuni și dezinformări o decizie cinică împotriva bolnavilor de cancer, informația fiind confirmată de un medic al spitalului care trage un semnal de alarmă dureros, astăzi vă prezentăm un caz la fel de grav.

Este vorba de reducerea cu 600.000 de lei, pe lună, a cheltuielilor decontate de CAS Prahova pentru spitalizare continuă pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Măsura se aplică deja, la fel ca și la Spitalul Schuller, începând din luna aprilie, medicii de la județean fiind informați că trebuie să se încadreze în noul buget, mai mic.

Cei mai afectați vor fi, evident, pacienții. Practic, vor fi mai puține internări la spital, bolnavii urmând să fie tratați mai mult în ambulatoriu sau să beneficieze doar de serviciile aferente unei spitalizări de o zi!

”Trebuie să asigurăm cu bani mai puțini servicii pentru mai mulți pacienți. Evident, rezultatul nu poate fi altul decât  scăderea calității serviciilor medicale” susțin surse din spitalul județean.

Conducerea spitalului județean de urgență a solicitat conducerii CAS Prahova un buget similar celui de anul trecut, în ciuda creșterii costurilor, urmând să primească un răspuns abia către finalul lunii iunie!

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg